Hoppa till innehåll

Chatta om framtidens busstrafik till Falsterbonäset

På torsdag den 2 april bjuder Vellinge kommun och Skånetrafiken in till en chatt på Vellinge.se. Då är du välkommen att ställa frågor om de planerade förändringarna i busstrafiken mellan Falsterbonäset och Malmö. 

Satsningarna på högkvalitativ kollektivtrafik är en viktig del i det långsiktiga arbetet med att förbättra trafiksituationen i kommunen. Linje 100 är idag en av Skånes mest använda regionbusslinjer. Bussarna är ofta helt fulla i rusningstrafiken, och därför måste bussarna effektiviseras och få en högre passagerarkapacitet för att fler ska kunna välja att resa kollektivt.

Nu på torsdag har du möjlighet att ställa dina frågor om framtidens busstrafik direkt till Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande i Vellinge kommun, och Jens Listrup, strategi- och affärschef på Skånetrafiken i en gemensam chatt. Vi hoppas detta ska bli ett bra tillfälle för dig som invånare, resenär, eller bara intresserad, att få en bättre förståelse för varför Skånetrafiken tillsammans med Vellinge kommun och Trafikverket gör en större satsning på kollektivtrafiken mellan Malmö och Falsterbonäset och för hur det kan påverka dina resvanor.

Chatten arrangeras torsdagen den 2 april klockan 14-16, och du kommer hitta den här på Vellinge.se. Varmt välkommen med dina frågor!

Här startar du chatten!

Publicerad:
30 mars, 2020