Hoppa till innehåll

Höga havsnivåer i Skanör

Havsnivåerna är höga i Skanör. Kommunen har satt upp en skyddsvall för att stoppa vatteninflödet, och detta innebär att Båtsmansvägens förlängning, vid gamla inseglingsrännan, är avstängd för trafik tills vidare.

Smhi larmade tidigt på onsdagsmorgonen om höga havsnivåer i Skanör. Vid Båtsmansvägens förlängning, vid gamla inseglingsrännan, sätts därför upp ett fysiskt skydd i form av en skyddsvall för att hindra vattnet från att komma in till bebyggelsen. Vägen kommer att vara avstängd så länge skyddet står kvar, tills vattennivåerna är tillbaka på normalnivå.

Vattennivån ligger cirka en meter över normalnivå. Som högst beräknas det stå vid 16-tiden på onsdagen.

Bor du i närheten så är det bra om du håller dig uppdaterad på väderläget, på smhi.se.

Publicerad:
26 februari, 2020