Vellinge på plats 33 i Lärarförbundets nya rankning

I dag presenterar Lärarförbundet sin rankning över landets skolkommuner. Vellinge hamnar på plats 33 i jämförelsen som skiljer sig en hel del från tidigare års rankningar.

Årets rankning är inte jämförbar med tidigare år. Från och med i år har Lärarförbundet tagit bort tre kriterier med koppling till elevers kunskapsnivå. Förra året toppade Vellinge Lärarförbundets rankning för femte året i rad. I år hamnar värmländska Torsby kommun på förstaplats, följt av Storfors på andra och Kalix på tredje plats.

Likvärdigheten i utbildningen i kommunen har tydligt förbättrats. Däremot tappar Vellinge jämfört med tidigare år när det gäller resurstilldelning och lärartäthet.

- Som utbildningschef blir jag stolt över min organisation när jag ser att vi förbättrat oss inom de så viktiga områdena som innefattar hur vi lyckas med likvärdigheten och möter de elever som behöver oss som mest, säger utbildningschef Fredrik Menkus Wegbratt, och fortsätter:

- Vi ser med tillförsikt fram emot kommande års ranking och arbetet med att framtidssäkra Vellinge kommuns utbildningar.

Gustav Schyllert (M), utbildningsnämndens ordförande, säger så här om rankningen:

- Lärarförbundet har presenterat en helt ny rankning där Vellinge får höga placeringar på de kunskapsresultatrelaterade parametrarna. Även om denna rankning inte är lika bred som de olika rakningar vi arbetat med tidigare kommer vi naturligtvis analysera resultatet.

Här kan du se hela resultatet av Lärarförbundets rankning.

Publicerad:
16 oktober, 2019