Dags att ansöka om busskort för elev i utomkommunal gymnasieskola

Ska du läsa på gymnasiet i en annan kommun och är folkbokförd i Vellinge kommun, kan du ansöka om busskort.

Resekort inför läsår 2019/2020

Jojokorten kommer att utgå 2019, därför har Skånetrafiken tagit fram ett nytt kort för gymnasieelever som kallas resekort.

Bild på busskort.jpg

Såhär ser det nya resekortet ut.

Vad gäller?

Följande regler gäller vid ansökan om busskort:

Skolbiljetten (resekortet) gäller för fritt resande dygnet runt måndag till fredag i hela Skåne, mellan den 12 augusti 2019 till och med den 12 juni 2020. Kortet kommer att gälla alla skollov (förutom sommarlovet) samt helgdagar som infaller på en vardag. Kortet är kostnadsfritt.

Nytt för i år är att busskorten skickas hem till elevens folkbokföringsadress, istället för att busskortet hämtas ut av eleven. För gymnasieelever som börjar 2:an och 3:an skickas busskort hem till eleven med höstterminens skolstart. För gymnasieelever som börjar 1:an behövs en ansökan göras via vår e-tjänst. Första skolveckan går det bra att åka buss med sitt antagningsbesked.

Ansök om busskort via vår e-tjänst

För att elev som börjar 1:an ska få busskort hemskickat, behöver en ansökan göras. Är eleven under 18 år är det vårdnadshavare som gör ansökan med bankID. I e-tjänsten behöver man bifoga kopia/fil/bild på elevens antagningsbesked.

Ansök om busskort här

Avmagnetiserat, borttappat eller skadat kort

Om ditt busskort har avmagnetiserats, förlorats, eller skadats, är du välkommen till kommunhuset.

Ingen avgift tas ut vid byte av avmagnetiserat busskort. Om du har tappat bort eller skadat till busskort så får du betala 300 kronor för att få ett nytt. Avgiften betalas med kort eller Swish.

För frågor om kortets giltighet eller andra frågor kopplade till ditt resekort hänvisar vi till Skånetrafiken.

Publicerad:
23 juli, 2019