Vellinge kommuns stränder hissar Blå Flagg igen!

Vellinge kommun har tilldelats utmärkelsen Blå Flagg för stränderna i Skanör, Kämpinge och Falsterbo. Totalt nio stränder i Sverige får utmärkelsen varav tre alltså ligger i Vellinge kommun.

strandbild.JPG

– Jag är väldigt glad och stolt över denna utmärkelse som visar att vi har utmärkt badvattenkvalitet på våra stränder, säger Rikard Karlsson som är vattensäkerhetsansvarig på Vellinge kommun.

Blå Flagg är en internationell miljöutmärkelse för fritidsbåtshamnar och stränder som finns i 45 länder. Blå Flagg kommer i år att hissas i elva hamnar och på nio stränder i Sverige. Varje hamn eller strand med Blå Flagg måste uppfylla ett antal kriterier inom områdena vattenkvalitet, säkerhet och service, miljöutbildning samt information.

– Än en gång ligger Vellinge kommun i framkant. Nio stränder i Sverige får Blå flagg, tre av dessa i Vellinge kommun, detta gör mig glad och stolt. Vi satsar på rena, fina stränder med hög säkerhet. Kommunen kommer ha livräddare på plats nio veckor denna sommar, säger Martin von Gertten (M), ordförande i tekniska nämnden.

Vellinges Blå Flagg-period börjar måndagen den 24 juni och pågår till söndagen den 18 augusti.

Publicerad:
12 juni, 2019