Hoppa till innehåll

Innovation för ännu bättre utsikter

Snart drar årets version av Skåne Innovation Week igång. Vellinge kommun deltar med flera aktiviteter, bland annat Innovationsstafetten, där lokala företag får besök av ett innovationsteam som hjälper till att komma vidare i en utmaning.

Fredagen den 24 maj kl 12.30 – 15.30: Promenadmöte på temat "Vad menar vi när vi pratar om företagsamhet?" Samling vid Brohuset på Västra Kanalvägen 1 i Ljunghusen (fd Kustbevakningens hus). Allmänheten är välkommen. Aktiviteten inleds med en lättlunch med Inspirationsföreläsning av Anne Abraham Marbrandt från Nyföretagarcentrum Öresund. Därefter bjuds deltagarna in till en promenad längs Falsterbokanalen för att diskutera temat på gående fot.

Måndagen den 27 maj kl 12.30-15.30: Promenadmöte på temat "Vad menar vi när vi pratar om innovation?" Samling vid Brohuset på Västra Kanalvägen 1 i Ljunghusen (fd Kustbevakningens hus). Allmänheten är välkommen. Även detta möte inleds med en lättlunch, denna gång med Pierre Elzouki från Nyföretagarcentrum Öresund som föreläsare.

Måndagen den 27 maj: Innovationsstafetten. I innovationsstafetten deltar tre utvalda företag i Vellinge kommun, som får besök av ett externt innovationsteam som agerar bollplank för hur just detta företag kan bli mer innovativt och stå redo även för framtiden. Det är fjärde året som Vellinge kommun och Effectus arrangerar Innovationsstafetten. I år är det IS Plåt AB, Daleken AB och Skanörs Fiskrögeri som under dagen får hjälp med att generera idéer utifrån en utmaning företaget står inför. Evenemanget är inte öppet för allmänheten.

Tisdagen den 28 maj: I-acceleratorn. Representanter för företag som tidigare har deltagit i Innovationsstafetten in för att diskutera hurman odlar innovationsförmågan i en organisation och vilken betydelse ledarskapet har för att innovationer ska ske. Evenemanget är inte öppet för allmänheten.

Publicerad:
22 maj, 2019