Nytt konstverk invigdes i Västra Ingelstad

I fredags invigdes stenskulpturen Torso vid stationen i Västra Ingelstad. Skulpturen har donerats till Vellinge kommun av konstnären Bertil. S. Nilsson och står vid trappan upp till perrongen.

Bertil färdigställde konstverket 1996 och sedan dess har det stått i hans trädgård hemma i Räng Sand.

- Nu börjar jag bli lite till åren och jag vill inte ha mina konstverk kvar i trädgården när nya ägare tar över huset. Det är bättre att de får stå på allmän plats så att alla kan titta på dem, säger Bertil.

Konstnären Bertil Nilsson och kulturchefen Kristina PapaiKonstnären Bertil S Nilsson tillsammans med Vellinge kommuns kulturchef Kristina Papai.

Det är en halvruggig eftermiddag i Västra Ingelstad med sporadiska regnskurar och blåst. Ett trettiotal personer har letat sig hit för att ta del av invigningen. Ett tält är uppställt där folk kan ta för sig av glögg och lussebulle och pepparkakor. Ett liveband spelar musik.

Martin von Gertten (M), ordförande i nämnden för gemensam medborgarservice håller tal i vilket han betonar att Torso kommer bli ett betydande komplement till kommunens övriga offentliga konst.

- Skulpturen i den röda vångagraniten med sin böljande form kommer att mjuka upp de många raka linjerna på orten, säger han i sitt tal.

Martin von Gertten, ordförande i nämnden för Gemensam medborgarservice, höll tal inför ett trettiotal lyssnare.Martin von Gertten, ordförande i nämnden för Gemensam medborgarservice, höll tal inför ett trettiotal lyssnare.

Konstverket avtäcks.Konstverket avtäcks.

Martin von Gertten och konstnären Bertil S Nilsson står på vardera sida om stenskulpturen Torso. Martin von Gertten och konstnären Bertil S Nilsson står på vardera sida om stenskulpturen Torso.

Publicerad:
3 december, 2018