Varning för kraftig blåst måndag kväll och natten mot tisdag

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för hela Skåne måndag kväll och natten mot tisdag. Se till att förankra eller ta in lösa föremål från balkonger och trädgårdar, och vistas inte utomhus om det inte är absolut nödvändigt.

Stormen Urd är på väg att dra in över södra Sverige. Det kommer att vara blåsigt under kvällen och natten, och SMHI har gått ut med en klass 2-varning, vilket är den näst högsta varningsgraden.

Vindbyarna kommer att öka succesivt under kvällen och beräknas ligga på höga vindhastigheter (25-28 m/s) från klockan 21.00 måndag kväll fram till klockan 06.00-07.00 på tisdag morgon. Vattennivåerna har redan stigit en del och kommer att fortsätta att stiga.

Räddningstjänsterna i Skåne kommer att ha en utökad beredskap och ledningsförmåga i Skånes tre räddningscentraler för att kunna ta hand om inkommande larm, och Trafikverket och EON har också extra personal i beredskap.

Du kan följa händelseutvecklingen och få information om väder, trafikstörningar och eventuella elstörningar på följande sidor: www.smhi.se, www.skanetrafiken.se och www.eon.se .