Sigrid Nikka från Höllviken vann Lilla Augustpriset

Sigrid Nikka, från Höllviken och elev på Sundsgymnasiet, har tilldelats det prestigefulla Lilla Augustpriset. På torsdag kommer hon till Vellinge bibliotek och läser sin vinnarnovell.

Igår prisades några av landets främsta författare på Augustgalan i Stockholms konserthus. Priset i tävlingsklassen Lilla Augustpriset, för unga mellan 16 och 20 år, gick till Sigrid Nikka från Höllviken, för hennes novell "Då rallarrosen blommar".

Så här lät juryns motivering: '

"Då rallarrosen blommar är en finstämd berättelse som lågmält och trovärdigt låter oss följa en kvinnas oväntade uppbrott under en svunnen tid. Där finns också kärleken till Tom kantad av oro och vånda i en vardag där tidens gång är påtaglig. En välskriven text med vacker gestaltning, rytmiskt språk och omvälvande känslor."

Nu är det klart att Sigrid Nikka kommer till Vellinge bibliotek på torsdag den 1 december, i samband med evenemanget Lästips för julen, för att läsa sin novell. Lästips för julen börjar klockan 15.00, och förutom Sigrid så kommer även bibliotikarierna finnas på plats för att tipsa om härlig julläsning, och så bjuds det på fika.