Nu får barnen ett eget läsrum på Höllvikens bibliotek

Ett nytt rum har under hösten tagit form på Höllvikens bibliotek. Rummet ska bli ett eget rum för barn i åldrarna 10-13 och syftet är att främja läsandet i dessa åldersgrupper. Den 1 december är det invigning.

Barnens rum på Höllvikens bibliotek

Biblioteket har beviljats pengar av Region Skåne för projektet "Ett eget rum – ett lässtimulerande projekt för barn i åldrarna 10-13 år".

Under det senasste året har barn, bibliotekarier och en barndesigner träffats och haft "playshops", där de pratat om vilka önskemål, idéer och behov barnen har, och det har kommit in massor av spännande idéer.

- Många vill ha en lugn, mysig plats att bara vara, utan krav på aktivitet. Det har kommit fram idéer om till exempel läxhäng, skrivarverkstad, bokprat och andra inslag. Rummet kan också inbjuda till att barnen skaffar nya kontakter och kompisar utanför skolan, säger Therese Christensson, bibliotekarie på Höllvikens bibliotek.

Ett annat önskemål bland många av barnen gällde inredningen, och tillsammans kom de fram till ett djungeltema. Nu pryds den ena av rummets väggar av en stor väggmålning med djungelmotiv, av konstnären Niclas Christensson. I rummet finns även en djungelkoja med två våningar och stolar och bord där barnen kan sitta och läsa, skriva och skapa.

På torsdag den 1 december är det dags för invigning. Den startar klockan 13.00 och därefter är det öppet hus fram till klockan 17.30.

Välkommen!