Mikael Andersson är årets medarbetare i Vellinge kommun

Ett stort grattis till Mikael Andersson, köksmästare på Stora Hammars skola! Han har utsetts till årets medarbetare i Vellinge kommun 2016.

Mikael Andersson tar emot blommor från Carina Wutzler och Charlotte Unosson.

Motivering:

"Mikael har genom sitt inspirerande ledarskap lotsat Stora Hammars skolrestaurang till att bli en av de i särklass bästa i landet. Han bedriver ett enträget kvalitetsarbete och är en god ambassadör för Vellinge kommun. Mikael är en pedagogisk tillgång för såväl elever som kollegor.

Han sprider det ekologiska budskapet och delar med sig av sina kunskaper i nätverket för Vellinge kommuns kockar. Vellinge kommun toppar Sveriges kommuners ekomatsliga och därmed bidrar Mikael stort till att uppfylla kommunens mål."

- Det känns väldigt stort och jag blir rörd. Jag har så många fantastiska medarbetare! Det blir ett kvitto på att det vi gör fungerar och det gör mig inspirerad att fortsätta att utveckla arbetssättet, säger Mikael, som vet hur han tänker fira:

- Med champagne och ostron. Ekologiska ostron.

Utmärkelsen Årets medarbetare instiftades förra året och består av ett stipendium på 10 000 kronor. Medarbetare har nominerats av chefer, kollegor och kommuninvånare och vem som får priset bestäms av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Mikael Andersson lyssna på motiveringen till att han utsetts till Årets medarbetare.