Välkommen på frukostmöte med Näringslivsuppropet

Näringslivsuppropet för integration i Vellinge startade i våras och på träffarna har det knutits viktiga kontakter som lett till både praktikplatser och arbetstillfällen. Vill du vara med på nästa träff? Då hittar du information om agenda och om hur du anmäler dig här.

Näringslivsupprop maj 2017

Förra Näringslivsuppropet hölls i mitten av maj, och då var det Höllvikens Boxningsklubb som var värd för träffen. Foto: Åsa Meierkord, Lokaltidningen Vellinge

Nästa träff arrangeras torsdagen den 29 juni på Lindesgården i centrala Vellinge, bredvid Vellinge fritidsgård. Liksom tidigare kommer representanter för företag, föreningar, kommunen, nyanlända och personer som bott lite längre i Sverige och Vellinge, och som kan svara på frågor och ge tips om hur man skaffar jobb och praktikplatser.

Träffen startar klockan 07.30, med kaffe och frukostmacka. Därefter blir det samtal med myndigheter, kommun, företag, nyanlända och andra deltagare. På slutet finns möjlighet att stanna kvar för mingel, matchning och möten med nya bekantskaper. Träffen håller på fram till klockan 10.00.

Vill du komma? Varmt välkommen med din anmälan här: https://simplesignup.se/event/97533

Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till Monica Hallworth, rekryterare på etableringsenheten, på e-post monica.hallworth@vellinge.se.

Näringslivsuppropet har arrangerats var sjätte vecka sedan i våras, på olika platser runt om i kommunen.

- Det har varit god uppslutning, men vi vill alltid att ännu fler ska komma. Nyanlända, kommuntjänstemän, politiker, företagare, föreningar, och alla andra som kan tänkas sitta på viktiga kontakter när det gäller arbetsmarknaden, eller som på något annat sätt är intresserade av och vill jobba för integration. Detta har blivit en viktig mötesplats och det har knutits flera kontakter som lett till både praktikplatser och arbetstillfällen, säger Monica Hallworth.