Lokala företagarstjärnor prisades på galan Stjärnkväll

Fullt fokus på det lokala näringslivet. Det var det i går när Vellinge kommun bjöd in till först en fullmatad näringslivsdag och därefter festliga galakvällen Stjärnkväll för att uppmärksamma våra driftiga och innovativa lokala entreprenörer. Här kan du läsa om vilka som blev årets vinnare.

Prisutdelning på Stjärnkväll 2018.

Cecilia Richter utsågs till vinnare i kategorin Årets eldsjäl. Priset delades ut av Vellinge Falsterbonäsets Företagargrupp.

Platsen för årets arrangemang, den 24 april, var Badhytten i Skanör. Näringslivsdagen, som hade runt 130 besökare, började med en välbesökt näringslivsfrukost och fortsatte sedan med ett fullspäckat program som bjöd på till exempel draknäste, föreläsningar med de olika företagarföreningarna och intervju med Armand Krajnc.

Så här säger Vellinge kommuns näringslivsstrateg Sara Palo om dagen:

- Det var så kul att det var så många som var med och bidrog! Det var ingen one man show utan ett enormt engagemang i allt från draknäste till föreläsningar, montrar och speakers corner som väldigt många hade anmält sig till. Där fick man tre minuter på sig att förmedla sitt budskap och det var såväl företagare och kommunanställda som arbetsförmedlingen och olika initiativ. Spännande!

På kvällen var det dags att prisa och uppmärksamma företagare som utmärkt sig under året som gått, på galan Stjärnkväll. Även denna ägde rum på Badhytten och hade drygt 100 besökare, som förutom prisutdelning och middag även fick njuta av musikframträdanden av Anderz Wrethov, Johanna Elkesdotter Wrethov och John Lundvik.

Här följer en lista med årets vinnare:

Årets företagare: Anders Billing och Nils Asps Bok- & Pappershande. Delades ut av Vellinge kommun.

Årets nyföretagare: Linda Gemal och Ordningskonsulten. Delades ut av Nyföretagarcentrum Öresund.

Årets företagare: Lars Pålsson, Åsa Laurell och Thomas Laurell och Scandi Candy AB.Delades ut av Företagarna Vellinge.

Årets eldsjäl: Cecilia Richter och Stationen i Skanör samt Hantverksgården i Vellinge. Delades ut av Vellinge Falsterbonäsets Företagargrupp.

Årets Gridda: Annika Palmgren och Annika Palmgrens Skolutveckling. Delades ut av kvinnliga nätverket Grid.

Kommunens pris Årets företagare gick till Anders Billing.

Anders Billing tar emot Vellinge kommuns nyinstiftade pris "Årets företagare", av kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).