Handledare

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Arbete och Etablering är en kommunal verksamhet inom Individ- och Familjeomsorgen som riktar sig till vuxna personer som bedöms vara i behov av stödinsatser och matchning för att närma sig den reguljära arbetsmarknaden genom arbetsträning, praktik och tidsbegränsad anställning. Bedömning om behov av stödinsatser utförs av Arbete och Etablering, Vuxenenheten, Biståndshandläggare LSS/SOL eller Arbetsförmedlingen. Målgruppen nyanlända har tillkommit det senaste året, där svårigheterna kan vara språk- och kulturbarriärer. Arbete och Etablering har ansvar för Extratjänster som tillsätts ute på kommunala arbetsplatser. Extratjänst är en arbetsmarknadspolitisk insats via Arbetsförmedlingen där matchning och uppföljning av arbetsplatserna sköts av Arbete och Etablering. För att kunna erbjuda individuell kvalitativ coachning för personerna behöver Arbete och Etablering nu utökas med tillsättningen av en Handledare. Personerna på Extratjänster anställs i sex månader, med möjlig förlängning upp till max 24 månader. Anställningens omfattning är 100 % och kan kombineras med studier.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Som handledare är det din uppgift att stötta personerna på Extratjänst att bli anställningsbar för den reguljära arbetsmarknaden, alternativt att andra vägar för självförsörjning hittas. Coachningen kommer att ske individuellt och i grupp. Exempel på gruppaktiviteter kan vara besök på jobbmässor, studiebesök hos olika företag/organisationer samt CV-skrivning. Som Handledare hos oss är det viktigt att du tillsammans med deltagarna skapar engagemang, delaktighet och arbetar för att nå gemensamma mål. Vi förväntar oss att du arbetar med hög grad av självständighet och har en god samarbetsförmåga. Arbetet innefattar samverkan med både interna och externa parter. Du erbjuds ett arbete i en utvecklingsinriktad organisation med ambitiösa och engagerade medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som en naturlig del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig utbildning eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har ett stort intresse för att arbeta med människor och en tilltro till individens egen förmåga att utveckla sina personliga resurser för att nå sina mål och leva ett självständigt liv. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har en stor social kapacitet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid, 100%
Tillträde: Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse. Anställningstiden är i ett år från och med 2019-01-01.
Slutdatum: 2020-01-01 Möjlighet till förlängning kan finnas.
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-07
Referensnummer: A812771

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Besnik Ismajli, Enhetschef
Telefon: 040-42 50 90
E-post: besnik.ismajli@vellinge.se
Nancy Diaz-Afzali , Verksamhetschef
Telefon: 040 635 42 21
E-post: nancy.diazafzali@vellinge.se