Handledare/boendestödjare Socialpsykiatrin

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Lillgårdens vård- och omsorgsboende ska erbjuda hjälp och stöd åt den enskilde att klara sitt liv och röja undan de hinder som gör att hon eller han inte själv klarar av att utföra saker som för andra är självklara. Syftet med insatsen är att den boende ska få hjälp att sköta sitt hem och sig själv, vid behov få stöd att bryta isolering, få struktur i vardagen och öka den enskildes självständighet och livskvalitet. Det skall vara en hjälp till den enskilde att klara vardagen. som handledare/boendestödjare arbetar du med att engagera och motivera den enskilde till att medverka, exempelvis genom att tillsammans med den enskilde planera och genomföra vardagssysslor. Vidare hjälper du den att få kontakt med andra servicegivare, vid behov följer personen till aktiviteter. Handledaren/boendestödjaren vägleder den enskilde att vara delaktig i vardagssysslorna. Du arbetar som kontaktperson i ett team där du aktivt deltar för att skapa bästa möjliga livskvalitet för våra medborgare. Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. Du får även utmanande och stimulerande arbetsuppgifter i samarbete med kompetenta och trevliga arbetskamrater.

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning och erfarenhet av personer med psykisk funktionsnedsättning. Det är önskvärt att du har utbildning i och erfarenhet av motiverande samtal (MI), ESL (Ett Självständig Liv) och grundläggande KBT. Önskvärt med körkort. Erfarenhet krävs. Du har erfarenhet av att möta och arbeta med människor ´med psykiatrisk problematik. Du har förmåga att arbeta målstyrt och att följa upp ditt eget arbete. Du har god dokumentationsvana, gärna i Lifecare. Du har god samarbetsförmåga och är en bra relationsbyggare. Som person är du flexibel, trygg, mogen och ansvarskännande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, Oregelbundna arbetstider, helg och kvällstjänstgöring ingår.
Arbetstid: Schema. Vi tillämpar årsarbetstid och tvättstugeschema utifrån verksamhetens behov..
Tillträde: 2017-12-01 Tillträde 171201 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-23
Referensnummer: A719131

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1. Lillgårdens vård - och omsorgsboende i Vellinge kommun är ett boende med 16 lägenheter för personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi söker nu en ny engagerad och modig kollega då en av våra medarbetare valt att gå vidare i sin yrkesroll. Du ska delta i de boendes vardag och ge stöd i det dagliga livet, erbjuda en aktiv social träning samt utföra stöd- och motiveringssamtal. Stödet utformas utifrån den boendes individuella behov, förutsättningar och intressen.

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Vivi Andersson, Enhetschef
Telefon: 040-425696
Mobiltelefon: 0709915696
E-post: viveka.andersson@vellinge.se