Socialsekreterare/Alkoholkurator

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Tjänsten är placerad i Vuxenenheten inom Individ- och familjeomsorgen. Vuxenenheten består av vuxenhandläggare som handlägger ärenden inom områdena ekonomiskt bistånd, etableringsärenden, missbruk/beroende, våld i nära relationer samt budget- och skuldrådgivning. I tjänsten, som är tudelad, ingår det dels att som vuxenhandläggare handlägga, utreda och fatta beslut gällande ansökan om vård och behandling för missbruk och beroende samt handlägga och ansöka om vård jml LVM i förekommande fall. Den andra delen av tjänsten omfattar tjänst som alkoholkurator där du arbetar förbyggande och stödjande med enskilda individer med missbruks- och beroendeproblematik samt med anhöriga till dessa grupper. Du har din arbetsplats både på kommunhuset och på vårdcentralen i Vellinge. Arbetsplatserna ligger i nära anslutning till varandra.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Som vuxenhandläggare och alkoholkurator hos oss är det viktigt att du tillsammans med arbetsgruppen arbetar för att nå gemensamma mål, samordnar samt skapar engagemang och delaktighet. Vi förväntar oss att du arbetar med mycket hög grad av självständighet och har en bra samarbetsförmåga. Du erbjuds ett arbete i en utvecklingsinriktad organisation med ambitiösa och engagerade medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som en naturlig del av arbetet och gruppen har gemensam extern handledning kontinuerligt. Vi använder verksamhetssystemet Procapita.

Kvalifikationer

Det är meriterande med Grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) samt utbildning i HAP, MI, ASI och ADAD. Arbetsuppgifterna kräver god organisatorisk och administrativ förmåga samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska kunna arbeta självständigt och fatta beslut med hög delegation med rättssäker handläggning. Tjänsten kräver att du har stor flexibilitet i ditt arbete. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 100%
Tillträde: 2018-01-01 Tjänsten tillsätts under förutsättning att nuvarande befattningsinnehavare erhåller tilltänkt tjänst

Ansökan

Ansök senast: 2017-11-01
Referensnummer: A719513

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs, Utbildningskrav: Socionomexamen. Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av myndighetsutövning och har djupa och breda kunskaper om missbruks- och beroendeproblematik. Du ska ha kunskap om 12-stegsmodellen.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Aleksandra Kellgren Broman, TF enhetschef
Telefon: 040-42 53 09
Mobiltelefon: +46709915389
E-post: Aleksandra.Kellgren@vellinge.se

Facklig representant

Per-Olof Johansson, Vuxenhandläggare
Telefon: 040-425208