Kontaktperson LSS/SoL

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Alla behöver en vän att prata och umgås med men vi har alla olika förutsättningar att knyta sociala kontakter. De människor som lever med en livslång funktionsnedsättning har kanske i det dagliga livet få sociala kontakter utöver anhöriga och personal. Genom LSS-lagstiftningen samt Socialtjänstlagen finns en möjlighet att ansöka om kontaktperson, en vän. De som har möjlighet att söka kontaktperson är människor med utvecklingsstörning, autism- och autismliknande tillstånd och personer med förvärvade hjärnskador. Även andra personer med varaktiga psykiska och fysiska funktionsnedsättningar har möjlighet att söka kontaktperson. Kontaktpersonens främsta uppgift är att vara medmänniska, en vän att umgås med, som har tid och tålamod och som går att lita på. Vad ”kontaktpersonsparet” gör beror på vad man tillsammans kommer fram till. När träffarna sker beror helt på när båda parter kan. Vanligtvis träffas paret 2-4 ggr i månaden, men det är som sagt en överenskommelse mellan er båda.

Kvalifikationer

Du är över 18 år och intresserad av att göra en social insats. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Alla tilltänkta kontaktpersoner kontrolleras i brotts- och socialregister. Exempel på uppdrag: Kille 25 år boende i Skanör söker en kontaktperson för att hitta på roliga saker tillsammans med. Han önskar att komma ut i samhället och se sig omkring. Att vara tillsammans med någon och kunna anförtro sig åt är mycket viktigt. Du som söker måste ha tillgång till egen bil. Kille i 30 års-åldern med stort intresse av att spela flipper- och tv spel önskar en manlig kontaktperson i samma ålder. Andra intressen är att besöka simhallen och att promenera. Kvinna önskar en kontaktperson 30-50 år med intresse av djur och natur. Även hälsa och motion är viktigt. I alla uppdragen finns möjlighet till handledning och stöd från samordnare och övrig pedagogisk personal.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Timavlönad, Ingen egentlig anställning utan ett arvoderat förtroendeuppdrag
Tillträde: Löpande tillträde
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2017-12-29
Referensnummer: A716737

Sök jobbet här

Maila ansökan

Lön

Som kontaktperson får du ett arvode och en omkostnadsersättning utbetald varje månad..

Antal tjänster

17

Krav på yrkeserfarenhet

Ingen erfarenhet krävs, Vi har fler uppdrag, kontakta oss så berättar vi mer!

Ersättning

Arvode och omkostnadsersättning enlig rekommendationer från SKL, Sveriges kommuner och Landsting.

Kontaktpersoner

Charlotta Witt, Samordnare
Telefon: 040-42 56 79
Mobiltelefon: 0709-91 56 79
E-post: charlotta.witt@vellinge.se
Lizett Lood, Aktivitetsledare
Telefon: 040-42 56 27
E-post: lizett.lood@vellinge.se