Engagerad barn- och ungdomsbibliotekarie till Höllvikens bibliotek

Vellinge kommun använder sig av rekryteringssystemet Offentliga jobb. Du söker jobbet genom att klicka på länken "Sök jobbet här" under Ansökan.

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje! Det finns fyra folkbibliotek och de ligger i Höllviken, Skanör, Vellinge och V. Ingelstad. Höllvikens bibliotek ligger mitt i byn i nya fräscha lokaler. Här arbetar 5 bibliotekarier fördelade på 4,5 tjänster. Höllviken är den största kommundelen och vårt bibliotek är välbesökt och lockar över 100 000 besökare varje år. Många av dessa besökare är barnfamiljer. Pendlingsmöjligheterna hit är utmärkta, det tar t.ex. bara 25 minuter med buss från Malmö. Sedan maj 2017 är vi ett Meröppet bibliotek.

Arbetsplats

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med fokus på spännande verksamhet. Biblioteket satsar mycket på sin barnverksamhet och har bland annat välbesökta sång- och sagostunder, lovaktiviteter och bokprat samt högläsningsprojekt. Du kommer att i nära samarbete med vår andra barnbibliotekarie erbjuda roliga och lustfyllda barnaktiviteter som stöd för läslust och lärande. Du arbetar utåtriktat i samarbete med fackutbildade skolbibliotekarier, pedagoger på förskola och skola, BVC-personal och föräldrar. Sedvanliga biblioteksuppgifter som pass, informationssökning och fjärrlån, bokinköp och bokuppsättning ingår förstås.

Kvalifikationer

Bibliotekarieutbildning. Stort intresse för och kunskap om barn- och ungdomslitteratur. Bred IT-kunskap. Du gillar: att arbeta med barn och unga, att sjunga, att tala inför grupper, att pyssla, Du har: en stark känsla för gott bemötande och ett inkluderande förhållningssätt, en utpräglad förmåga att samarbeta, nyfikenhet och vågar prova nytt. Då vi är ett litet bibliotek ställer arbetet ofta krav på flexibilitet och en stark ansvarskänsla, och vi tycker alla att det är viktigt att samarbeta för bibliotekets bästa. Även som barn- och ungdomsbibliotekarie arbetar en mot alla grupper som biblioteket vänder sig till.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid, 75 %. Helg- och kvällstjänstgöring ingår.
Arbetstid: Schema.
Tillträde: 2017-12-06 Eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-11
Referensnummer: A718027

Sök jobbet här

Lön

Månadslön.

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Kristina Papai, Verksamhetschef kultur
Telefon: 040-42 50 00
E-post: kristina.papai@vellinge.se
Eva Matz, Barnbibliotekarie
Telefon: 040-42 54 84
E-post: eva.matz@vellinge.se