Näringsliv & arbete

Vellinge är omvittnat en mycket företagarvänlig kommun. Enligt Nyföretagarcentrums nyföretagarbarometer 2016 leder Vellinge i mätningen av antal nystartade företag i Skåne och är på 8 plats i Sverige. På denna sida hittar du information om näringsliv och arbete.

Missa inte årets näringslivsdag och Stjärnkväll på Badhytten i Skanör den 24 april

Program för dagen

Frukostmöte 8:00-9:30 Föreläsning om nya dataskyddslagen GDPR av revisionsfirman PwC.Vi får även lyssna till Kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler som har sin uppskattade, stående punkt på kommunens näringslivsfrukostar – "nytt från kommunen".
Dagsprogram 9:30-14:00 med Thomas Frostberg
9:30-10:30 Föreläsningar av:

  • GRID: Höstens #metoo-rörelse har lyft behovet av kunskap om jämställdhet, makt och strukturer.
  • VFFG: Linda Gemal från ordningskonsulten.
  • Företagarna: Magnus Engelbäck om opinionsbildning.

10:30-11:30 Armand Krajnc
Den bokaktuelle 4-faldiga världsmästaren blir intervjuad av Thomas Frostberg. Det blir samtal om allt från uppväxten, livet som proffsboxare, matchen mot Paulo Roberto till bakom kulisserna på Mästarnas Mästare och den nya boken Twelve Rounds - Träna som en mästare.

11.30-12:30 Speakers corner

12:30-13:30 Lunch med "Draknäste"

13:00-14:00 Avslutande mingel

Stjärnkväll 18:30-22:00
Galakväll med middag, prisutdelning och underhållning av Anderz Wrethow och Johanna Elkesdotter med gästartist från Mello 2018.

Anmäl dig till Näringslivsdagen här

Anmäl dig till Stjärnkväll här

Ta del av information

Vi ger dig löpande information om vad som händer inom näringslivsutveckling i Vellinge kommun. Gilla oss gärna på vår Facebooksida Näringsliv Vellinge kommun. Vill du även få inbjudningar till nätverksträffar eller andra evenemang som kommunen arrangerar, anmäl dig här

Företagslots

Det ska vara enkelt att starta och driva företag i Vellinge kommun. Du som företagare eller du som funderar på att starta företag ska hitta all nödvändig information så snabbt och enkelt som möjligt, och därför jobbar vi aktivt med att uppdatera information på vår hemsida och Facebooksida. Om du inte hittar informationen du söker i dessa kanaler, eller om du vill boka ett möte med ansvarig tjänsteman från kommunen, kontakta Vellinge Direkt på vellinge.kommun@vellinge.se

Centrumutveckling

Centrumutveckling i Vellinge kommun består av att utveckla samverkan och förståelse mellan kommunen, fastighetsägarna, handeln/företagen och invånarna. Läs mer om centrumutveckling här.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill ha mer information är du välkommen att kontakta vår näringslivs- och turismstrateg Sara Palo på epost: sara.palo@vellinge.se

Sara Palo näringslivsstrateg

Aktuellt under 2018

April
19/4 Näringslivspolitiska samtal, Företagarna

24/4 Näringslivsdag och Stjärnkväll

Maj
3/5 Näringslivspolitiska samtal, Företagarna

17/5 Näringslivsupprop

17/5 Näringslivspolitiska samtal, Företagarna

Juni
27/6 Näringslivsupprop