Boendestödjare/Handledare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

Som boendestödjare/handledare arbetar du på Lillgården i Vellinge tätort, ett boende med 16 lägenheter för personer med psykisk funktionsnedsättning. Som boendestödjare/handledare arbetar du med att engagera och motivera den enskilde till att medverka, exempelvis genom att tillsammans med den enskilde planera och genomföra vardagssysslor. Vidare hjälper du den enskilde att få kontakt med andra servicegivare, vid behov följer personen till aktiviteter. Du upprättar tillsammans med den enskilde en genomförandeplan där målet med insatsen beskrivs samt på vilket sätt ni ska arbeta för att uppnå målen. Genomförandeplan och löpande dokumentation görs i LifeCare.

Du arbetar som kontaktpersonal i ett team där du aktivt deltar för att skapa bästa möjliga livskvalitet för våra medborgare. Vi erbjuder kontinuerlig kompetensuteckling och handledning. Du får även utmanande och stimulerande arbetsuppgifter i samarbete med kompetenta och trevliga arbetskamrater.

Kvalifikationer

Du är socialpedagog, socionom, arbetsterapeut, fritidspedagog eller har annan utbildning vi bedömer som adekvat. Du har erfarenhet av samt ett stort intresse för att arbeta med människor med psykisk funktionsnedsättning. Du har en positiv och humanistisk människosyn med en tro på människors egen förmåga och respekt för den enskildes integritet. Du kan samverka men ända arbeta självständigt. Du har ett stort tålamod samtidigt som du är drivande. Du är stadig, fast och förutsägbar samtidigt som du är flexibel och anpassningsbar. Det är önskvärt att du har utbildning i och erfarenhet av motiverande samtal (MI), ESL (Ett Självständigt Liv), KBT och/eller DBT. Önskvärt med B-körkort.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-10-21
Föräldraledighetsvikariat, med möjlighet till förlängning
Slutdatum: 2020-04-20
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-30
Referensnummer: A595961

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vellinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Kontaktpersoner

Maria Dedic, Verksamhetschef
Mobiltelefon: 0709-91 56 91
Telefon: 040-42 56 91

Vivi Andersson, Enhetschef
Mobiltelefon: 0709915696
Telefon: 040-425696

Jonna Rosenqvist, Enhetschef DV LSS
Mobiltelefon: 0709915664
Telefon: 040-425664