Herrestorps förskola söker förskollärare

Om arbetsplatsen

Vellinge kommun med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Arbetsbeskrivning

På Herrestorps förskola leker och lär vi för framtiden!

Tillsammans med barnen utforskar vi världen genom deras ögon. Varje dag finns utrymme för lustfyllt lärande genom fri lek och planerade aktiviteter både inom och utomhus. Tillsammans skapar vi lustfyllda och tillgängliga lärmiljöer där barnens tankar räknas.

Vi arbetar med tema som vi i arbetslaget kontinuerligt följer upp och utvärderar under vår schemalagda reflektionstid. Vid våra lärarlagsträffar arbetar vi i blandade grupper. Vi fördjupar oss då i olika pedagogiska frågeställningar och arbetar med att skapa samsyn i vårt förhållningssätt.

Vi har en pedagogisk utvecklingsgrupp med representanter från olika avdelningar och en kvalitetsutvecklingsgrupp med processtödjare. Hos oss har du alltså goda utvecklingsmöjligheter.

Vi söker engagerade och ansvarstagande förskollärare. Du har positiv inställning och tycker att det är roligt att arbeta med barn. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation och trivs med att arbeta i grupp. Erfarenhet av sång och musik med barn är uppskattat, men inget krav.

I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och dokumentera undervisningen i enlighet med förskolans läroplan.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning alternativt lärarutbildning för lägre åldrar och ett strukturerat arbetssätt. Du kommunicerar rakt och tydligt i både tal och skrift. Du kommer att ingå i ett arbetslag som samarbetar kring barngruppen.

Som person är du kreativ, nyfiken och trygg i din yrkesroll. Du förstår vikten av rak och tydlig kommunikation. Du ser möjligheter, är strukturerad, flexibel samt har god helhetssyn.

Du som förskollärare sätter barnens intresse i fokus och agerar som medforskare i deras vardag. Du har förmågan att omsätta dina kunskaper till läroplanens intentioner för en högre måluppfyllelse för våra förskolebarn.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-18
Referensnummer: A868950 - Kopia

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Utöver tobakslagens krav om rökfri skola/förskola tillämpar vi i Vellinge kommun rökfri arbetstid, varför vi ser det som en fördel om du är icke-rökare.

Kontaktpersoner

Karin Sarvik, Biträdande förskolechef
Mobiltelefon: 070 991 50 85
Telefon: 040-425085

Madeleine Svärd, Skoladministratör
Mobiltelefon: 070 991 50 21
Telefon: 040 425021