Hoppa till innehåll

Socialsekreterare Social jour

Arbetsplats

Omsorgsavdelningen

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare i Sociala jouren Syd handlägger du ärende inom socialtjänsten förekommande områden av akut karaktär utifrån SoL LVU och LVM. I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta för att kontinuerligt utveckla verksamheten, bland annat genom att arbeta med metodutveckling och samverkan internt och externt. Akuta ärende ska om möjligt lösas per telefon och vid behov göra skyddsbedömning på plats ex. i någons hem, hos sjukvården etc. Arbetet är självständigt och utförs med hög delegation. Man upprättar skriftliga beslutsunderlag och information till kommunerna som översänds digitalt. Jouren hanterar ärende för 9 kommuner, Vellinge, Trelleborg, Staffanstorp, Svedala, Skurup, Ystad, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn. Den sociala jouren består av ett team med 4 medarbetar varav en är enhetschef. Du har schemalagd arbetstid samt beredskapstid, kvällar, helger och storhelger de tider som de socialkontor vi arbetar för har stängt. Arbetet utförs i det egna hemmet varför du ska kunna arbeta ostört under jourtiden. Det finns tillgång till kontorsförlagd arbetsplats. Man är alltid 2 personer i tjänst under sina jourpass.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom och som har flerårig erfarenhet av socialt arbete samt vana av att arbeta med myndighetsutövning inom socialtjänstens område. Du har god kännedom om aktuell lagstiftning och är van att tillämpa den i praktiskt arbete. Du ska ha en bred kunskap om samhällets funktioner för att ge en god service och vid behov informera om annan huvudman eller aktör. Du har god förmåga att uttrycka dig i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten. Du är en trygg och stabil person som även i mer stressiga situationer bibehåller ett lugn och ett fokus. Du ser dig själv som en orädd och noggrann beslutsfattare som kan analysera i den akuta situationen och ha is i magen när situationen kräver det. Förutom det ovan nämnda lägger vi stor vikt vid din samarbetsförmåga, initiativförmåga, arbeta självständigt, vara kreativ och lösningsinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2019-02-01
Eller enligt överenskommelse dock så snart som möjligt.
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-15
Referensnummer: A838528

Sök jobbet här

Antal tjänster

2

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Eva-Marie Jeppsson, Enhetschef
Telefon: 040-425155

Facklig representant

Nadira Karic, socionom
Telefon: 040-42 50 00