Hoppa till innehåll

Familjerättssekreterare

Arbetsplats

Omsorgsavdelningen

Arbetsbeskrivning

Som familjerättssekreterare möter du föräldrar som behöver hjälp att hitta lösningar kring vårdnad, boende och umgänge rörande deras barn. I praktiken innebär det ett arbete med såväl skriftliga utredningar till tingsrätten som samtal i syfte att nå samförståndslösningar. Samtal med barn är en viktig del i arbetet. För att lyckas i rollen som familjerättssekreterare behöver du ha en god förmåga att se situationer ur olika perspektiv och att hantera konflikter. Det innebär att du är lyhörd för behov från såväl barn som föräldrar. Arbetet kräver att du har hög förmåga att bedriva ett självständigt arbete och samtidigt är duktig på att bedriva arbete i nära samarbete med dina kolleger. Arbetet är varierande och stimulerande och ställer krav på din förmåga till flexibilitet och planering av din tid. Vi är angelägna om att utveckla våra arbetsmetoder inom framförallt samarbetssamtal.

Kvalifikationer

Du är socionom med utredningsvana inom målgruppen barn och familj. Det är önskvärt med vidareutbildning inom steg 1 familjeterapi eller Medling och samarbetssamtal. Gärna erfarenhet av familjerätt sedan tidigare, men det är inget krav. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är noggrann med att hålla uppsatta tidsramar. Arbetet kräver också att du har en god analytisk förmåga. Du är en person med positiv attityd, är utåtriktad och är intresserad av att utvecklas inom ditt arbetsområde. Dina personliga egenskaper och drivkrafter är vid sidan om din formella kompetens mycket viktiga och uppfyller du de formella kraven är du varmt välkommen att lämna in din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-06-17

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-18
Referensnummer: A845318

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Mikael Franzén, Familjerättssekreterare
Telefon: 040-425458

Kajsa Friberg, Verksamhetschef
Telefon: 040-42 50 34