Hoppa till innehåll

Trygghetsvärd

Arbetsplats

Vellinge kommun

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla uppdraget som trygghetsvärd i Vellinge kommun. Trygghetsvärdarna arbetar på uppdrag av kommunens trygghets och säkerhetsutvecklare som i samråd med polisen och andra samverkansaktörer förlägger trygghetsvärdens arbete till strategiskt utvalda platser eller områden inom kommunen. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller offentliga rummet där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärdens uppgift är att närvara i området och samtala med de människor som vistas där. Till uppdraget ingår tillexempel även att kontrollera kommunala verksamheter för att se till att dessa är låsta och stängda efter verksamhetstid. Arbetstiderna är förlagda till kvällar och nätter alla dagar om året. Trygghetsvärdarna förflyttar sig inom kommunen i en tydligt uppmärkt bil. Arbetssättet gör det möjligt att vid behov snabbt tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, räddningstjänst, ambulans eller kommunala jourer. Arbetstiderna kan komma att justeras efterhand som arbetssättet utvärderas samt beroende av rådande behovet i kommunen. Arbetet som trygghetsvärd skiljer sig från de traditionella väktartjänster och bevakningsmoment, vilket ger många fördelar när det kommer till att arbeta proaktivt och uppsökande. Arbetet går ut på att genom relationsbyggande nätverk förekomma problemen innan de uppstår och därigenom öka tryggheten i kommunen. I egenskap av trygghetsvärd har du inga polisiära befogenheter och du är heller inte någon ordningsvakt eller väktare. Läs mer om uppdraget på: https://vellinge.se/kommun-och-politik/trygghet-och-sakerhet/trygghetsvardar/

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet. Du bör vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar. Vidare har du en god inblick i kulturer och kunskap om olika strukturer i samhället. Du är en trygg och mogen person som ger ett förtroendeingivande intryck samtidigt som du är tydlig och duktig på att sätta gränser. Din fysiska status ska medge regelbunden träning som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Krav: • Minst fullständig gymnasieexamen • B-körkort • Behärskar svenska i tal och skrift • Goda simkunskaper • Svenskt medborgarskap är ett villkor eftersom anställningen är säkerhetsklassad Meriterande: • Arbetslivserfarenhet från säkerhetsbranschen, bevakningsbranschen, socialt arbete, räddningstjänsten, sjukvården eller motsvarande • Utbildning i hjärtlungräddning • Erfarenhet av att använda informations- och rapporteringssystem. • Behärskar flera språk Svenskt medborgarskap är ett villkor eftersom anställningen är säkerhetsklassad. Ett krav är godkänt resultat efter säkerhetsprövningen och registerkontroll som kommer genomföras enligt säkerhetsskyddslagen. Urval och tillsättningar kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Arbetstid: Kväll/natt 36,33 timmars arbetsvecka Tillträde: 1 april eller enligt överenskommelse
Anställningens längd: Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-20
Referensnummer: A840500

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Kim Borg, Samordnare
Telefon: 040-635 42 99

Jesper Behm Fransson, Trygghets-/Säkerhetsutvecklare
Telefon: 040-42 54 15