Hoppa till innehåll

Vellinge kommun söker avdelningschef med PBL ansvar

Arbetsplats

Vellinge kommun

Arbetsbeskrivning

Avdelningen myndighetsservice består av enheterna bygg och miljö. Avdelningens uppdrag är myndighetsutövning i form av lov, tillstånd och tillsyn utifrån gällande lagstiftning. Ditt uppdrag är att leda, planera och samordna avdelningens arbete och rapportera till kommunledning samt myndighetsservicenämnden. Avdelningen har totalt ca 25 medarbetare fördelat på dels bygglovsenheten med funktionerna bygglov samt bostadsanpassning och dels miljöenheten med funktionerna livsmedelstillsyn, miljö- och hälsoskyddstillsyn, miljöövervakning, alkoholtillstånd, försäljningstillstånd gällande tobak samt färdtjänst. Som chef för avdelningen för myndighetsservice kommer du att ha det yttersta ansvaret för personal-, budget- och verksamhet. I uppdraget ingår kontakter med politiker, medborgare, företagare och verksamhetsutövare. Arbetet innebär samordning och tätt samarbete med andra delar av de kommunala verksamheterna. Du kommer att ingå i kommunens ledningsgrupp där du förväntas bidra till hela kommunens utveckling och är direkt underställd kommundirektören.

Kvalifikationer

Vi vill att du har arkitektexamen (arkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt) eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Du har chefs- och ledarerfarenhet från relevanta områden, mycket goda kunskaper inom plan- och bygglagen samt har erfarenhet från myndighetsutövning och att leda i en politiskt styrd organisation. Som ledare uppskattar vi ett modigt, tydligt och kommunikativt ledarskap. Du är kvalitetsmedveten, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan strukturera och planera ditt arbete väl. Du är mål- och resultatinriktad och behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-18
Referensnummer: A853507

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Pernilla Börjesson, Senior Recruitment Consultant
Mobiltelefon: +46 736 84 70 81