Hoppa till innehåll

Elevassistent grundsär- och träningsskola, Ljungenskolan

Arbetsplats

Ljungens rektorsområde

Arbetsbeskrivning

Inför läsåret 2019/2020 behöver vi förstärka med ett antal elevassistenter i Vellinge kommuns grundsär- och träningsskola, som har sin placering på Ljungenskolan i Höllviken. Samtliga elever inskrivna i grundsärskola har en intellektuell funktionsnedsättning och ibland även fysiska funktionsnedsättningar eller olika syndrom. Arbetet som elevassistent i grundsärskolan kan innebära blöjbyte, matning, att hantera olika humöryttringar hos eleverna, epilepsianfall, trösta och avleda med mera. Det kräver ett engagemang och en vilja att lära hur eleverna reagerar och hur du kan kommunicera med dem i olika situationer. Arbetet är krävande men ger också väldigt mycket tillbaka. Du måste vara lugn och trygg i dig själv och ha ett lågaffektivt bemötande. Några års livserfarenhet är meriterande liksom kunskaper/erfarenhet av TAKK och av liknande arbete Med tanke på arbetsgruppens sammansättning så ser vi gärna manliga sökanden, bland annat med tanke på att eleverna även behöver stöd i omklädningsrummet vid idrott och simning. Vi erbjuder dig ett givande och ansvarsfullt arbete med mycket glädje och härliga barn/ungdomar att arbete med!

Kvalifikationer

Ansvarstagande. Tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter. Tar även ansvar för det gemensamma resultatet och gör det som behöver görasl. Kommer med förslag på lösningar. Håller tidsramar. Flexibel. Anpassar sitt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Initiativtagande. Tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Självgående. Kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning. Styr självständigt sitt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Fattar nödvändiga beslut inom sitt ansvarsområde.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-12
Slutdatum: 2020-06-26
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2019-05-17
Referensnummer: C27675

Sök jobbet här

Antal tjänster

5

Krav på yrkeserfarenhet

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Sofie Hardenstedt, Rektor
Telefon: 040-42 58 47

Heidi Elving, Administrativ chef
Telefon: 040-42 58 51

Facklig representant

Marie Banstorp, Vaktmästare
Telefon: 040-425852