Hoppa till innehåll

Information för företagare med anledning av coronaviruset

Oron för för coronaviruset slår hårt mot näringslivet och en rad åtgärder vidtas på olika nivåer för att mildra de negativa ekonomiska konsekvenserna. Dessutom gäller nya regler för verksamheter vid servering av mat och dryck.

Om du som företagare i Vellinge kommun har frågor, behöver rådgivning eller har tankar kring hur näringslivet och kommunen kan samverka, kontakta gärna Näringslivs- & turismchef Annica Carlstedt på naringsliv@vellinge.se eller 040-635 42 24.

Lokal nivå: Vellinge kommun har tagit fram ett åtgärdspaket som syftar till att stärka företagens likviditet och att frigöra tid för företagen.

Åtgärdpaketet i sin helhet kan du läsa under nyheter.

Nya regler för servering av mat: Med anledning av covid-19 pandemin gäller nya regler för verksam­heter som serverar mat och dryck.

Läs mer om de nya reglerna på Krisinformation.se

Regional nivå: Även Region Skånes avdelning för regional utveckling arbetar intensivt med att ta fram konkreta och effektiva insatser för att underlätta för företag i nuvarande situation. Ett exempel är den nya Företagsakuten dit du som företagare kan vända dig för att få svar på frågor om hur du t.ex. ska gå tillväga för att få krediter och anstånd med att betala skatt, eller vad som gäller kring korttidspermittering, varsel m.m. Företagsakuten har öppet vardagar kl. 9-12 och 13-16 och nås på 040-675 34 80.

Läs mer om regionala insatser.

Statlig nivå: Exempel på åtgärder som vidtas på statlig nivå inkluderar skattelättnader, karensavdrag, sjuklöneregler m.m.

Läs mer om beslutade statliga åtgärder.

Vi vill särskilt tipsa om sajten Verksamt.se som samlar information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19.

Här hittar du den samlade informationen från myndigheter

För dig som hanterar livsmedel vill vi tipsa om att Livsmedelsverket har samlat råd kring coronaviruset. Här hittar du också mer information om grundläggande livsmedelshygien.

Läs mer på Livsmedelsverkets hemsida

Läs också Folkhälsomyndighetens information till restauranger och krogar med anledning av covid-19.

Folkhälsomyndighetens hemsida

Senast uppdaterad:
15 januari, 2021