Hoppa till innehåll

Låt universitetsstudenter hjälpa ditt företag

Driver du ett företag och vill utveckla din verksamhet framåt vad det gäller hållbarhet? Nu erbjuds du chansen att kostnadsfritt få hjälp av kompetenta och drivna universitets-och högskolestudenter i ett samverkanskoncept kallat Challenge. Ta chansen och kickstarta eller vidareutveckla dina hållbarhetssatsningar!

Informationsträff

Torsdag den 1 september arrangerar Leader Söderslätt en informationsträff. Frida Hansson från Sustainalink (fd Miljöbron Skåne) och Maria Pojjedotter från Leader Söderslätt presenterar upplägget för satsningen, och ger exempel och inspiration från tidigare studentprojekt, med efterföljande diskussionstid. Efter detta får de företag som är intresserade återkomma senast den 12 september med förslag på vad de skulle vilja ha hjälp av studenterna med inom hållbarhetsområdet. Därefter rekryterar Sustainalink 2-4 studenter till varje hållbarhetsinriktat företagsprojekt.

Uppstartsmöte

Den 8 november blir det en första träff mellan företag och studenter. Studenter och företag kommer att få mingla, äta något lätt, och sedan sitta i grupper och diskutera sina projekt. Sustainalinks verksamhetsledare kommer att vara på plats för att coacha de olika grupperna så att projekten hamnar rätt i förväntningar och omfattning.

Avslutande möte med presentation

Den 6 december hålls en återträff där studenterna i kortversion presenterar sina resultat i helgrupp. Närvarande är alla företag, studenter samt verksamhetsledare från Sustainalink och Maria Pojjesdotter från Leader Söderslätt. Studenterna lämnar i samband med slutpresentationen över en skriftlig rapport med resultatet av projektet till företaget.

Observera att samtliga möten är obligatoriska för de företag som önskar delta. Plats för träffarna meddelas inom kort.

Alla små och medelstora företag i kommunerna Svedala, Skurup, Malmö, Trelleborg och Vellinge är välkomna att anmäla sig. Det finns dock ett begränsat antal projekt som kan ingå i Challengen.

Anmälan

Anmäl till informationsträff görs till: Maria Pojjesdotter, Leader Söderslätt maria@leadersoderslatt.se 0709–602678

(Detta gäller anmälan till informationsträffen den 1 september. Som företag har ni sen till den 12 september att ta beslut om ni vill delta i challengen. Beslut om deltagande meddelas även till Maria Pojjesdotter.)

Publicerad:
30 augusti, 2022