Skolutveckling Vellinge

Spelifierat lärande

Publicerat 21 februari 2013 av Stina Hansson.

Ska verkligen dataspelen ha en plats i skolan? Future City är en tävling i entreprenöriell anda där elevernas kunskap om spelet Mincraft är viktigt. Eleverna ska tillsammans konstruera sin framtidsstad. På Sandeplanskolan har matematikläraren Jenny Books elever gjort det genom att virtuellt bygga sin stad i datorspelet Minecraft. De lär sig massor genom att tänka futuristiskt, skaffa sig en "mentor" från verkliga bygglivet, undersöka inomhusmiljön och skriva uppsatser.

Att bygga "Mina kvarter"

Eleverna har haft spännande uppgifter och kreativiteten är på topp. De har fått rusta upp ett miljonprojektsområde i datorstaden "Mina kvarter" och skrivit uppsatser. Nästa moment är att bygga en modell av staden (staden ska få plats på en lastpall). Eleverna har tänkt ut skala och har några smarta idéer på bygglösningar t.ex. hur de ska få med tunnelbanan, som de byggt i Minecraft.

Regionfinal i Lund

Strax innan jul var det ett inslag på nyheterna om denna tävling och Sandeplanskolan är en av sju skånska skolor som ska tävla i Lund i mitten av mars i regionsfinalen. Nu håller vi tummarna!

Stina

Kommentarer

Vänligen notera att var och en som skriver kommentarer på vellinge.se själv ansvarar för sina inlägg och att dessa följer svensk lag.

Det finns inga kommentarer på detta inlägg ännu.

Skriv en egen kommentar

Observera att det är du själv som ansvarar för innehållet i din kommentar och att det följer svensk lag.