Till Vellinge kommuns startsida

Följ oss på FacebookFölj oss på TwitterFölj oss på Youtube

Sundsgymnasiets elevkompetenser

Klicka här för att läsa i vår katalog 2017/2018

Välkommen att bli en av oss!

dinskolmat

Sundsgymnasiet, en del av årets bästa skolkommun!

Sundsgymnasiet - kvalitetssäkrad av Qualis 2016

Sundsgymnasiet - en KRAV-godkänd skola

Länk till Estetiska programmet

Sundsgymnasiet

"Sundsgymnasiet ska vara en skola där du får vara den du är men också får utvecklas till den du vill bli."

Välkommen på Öppet hus den 24 januari kl. 17-20

Tag tillfället i akt att träffa elever och lärare. Du får också ta del av vad våra olika program har att erbjuda, så att du har större möjlighet att välja det som passar just dig. Vi ger dig tips och inspiration inför ditt gymnasieval och möjlighet att uppleva stämningen på skolan. Läs mer

Skugga en Sundselev 30 januari - 3 februari

Vill du uppleva en dag på Sundsgymnasiet? Då har du möjligeten att skugga en av våra elever. Klicka här för att boka önskat program och dag.

Sundsgymnasiet erbjuder följande program 2017

  • Ekonomiprogrammet
  • Estetiska programmet
  • Idrottsgymnasiet Golf och Ridsport
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
    Teknikprogramet

Läs mer om våra program

Nyheter på teknikprogrammet hösten 2017!

Samhällsbyggande och miljö (Arkitektur)

Hösten 2017 introducerar vi inriktningen Samhällsbyggande och miljö (Arkitektur) på teknikprogrammet. Programmet riktar sig till dig som är intresserad av arkitektur, teknik, matematik och att arbeta i projektform. Läs mer

Moderna språk på teknikprogrammet

Sundsgymnasiet erbjuder från och med hösten 2017 våra teknikelever möjligheten att läsa ett modernt språk. Om du väljer att läsa ett modernt språk ger det dig meritpoäng. Läs mer

6 skäl att välja Sundsgymnasiet

1. Resurser för goda studieresultat

Som elev på Sundsgymnasiet har du en mentor som hjälper dig att lägga upp dina studier så att du väl förberedd för hpögskolestudier och yrkesliv. För att förstärka den personliga hjälpen har vi inrättat ett Resurscentrum med lärare.På skolan finns också flera studie- och yrkesvägledare samt skolsköterska, psykolog och kurator.

2. Internationella kontakter

På Sundsgymnasiet har du nära till Europa och världen. Du har möjlighet att träffa amerikanska och europeiska diplomater i Bryssel. Några elever åker till Kenya för att delta i FN-rollspel. Sunds är de internationella möjligheternas skola.

3. God studiemiljö

Förutom våra caféer finns biblioteket som har öppet hela skoldagen. Här kan du studera med vänner och läsa böcker och tidningar. Du kan även låna cd-skivor, tv-spel och filmer. Här finns en företagshörna och 3D-skrivare som stimulerar till nya idéer och initativ.

4. Entreprenörskap och UF-företag

Alla program på Sundsgymnasiet präglas av entreprenörskap. Det handlar om att utveckla de kompetenser som är viktiga i arbetslivet idag - att kunna kommunicera, ta vara på sin kreativitet, kunna förändras och lära. Inom individuellt val kan du, oavsett program, alltid välja kurser inom entreprenörskap och starta UF-företag.

5. Teknik i framkant

På Sundsgymnasiet använder vi moderna och elevaktiva arbetssätt. Alla elever får låna en egen dator. På de olika programmen används den teknik och de verktyg som idag finns på arbetsmarknaden. Vi ligger i framkant när det gäller teknik.

6. "Brainfood" i restaurangerna

Sundsgymnasiet serverar ekologik brainfood, mat som ger ett stabilt blodsocker och optimal näring till hjärnan. Våra trivsamma restauranger erbjuder tre olika lunchalternativ och våra caféer står öppna hela skoldagen.

Kontakta oss

Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 1, 235 21  Vellinge
040-42 56 00
info@sundsgymnasiet.se Fler kontakter på Sundsgymnasiet