Till Vellinge kommuns startsida

Följ oss på FacebookFölj oss på TwitterFölj oss på Youtube

Sundsgymnasiets katalog 2014/2015

Studentavslutning den 5 juni 2013

Vellinge - Årets skolkommun 2012

Länk till Estetiska programmet

Sundsgymnasiet

På Sundsgymnasiet kan du välja mellan de teoretiska programmen Estetiska, Ekonomiska, Naturvetenskapliga, Samhällsvetenskapliga och Tekniska. Vi är också stolta över att vi blivit utnämnda till riksgymnasium inom golf och ridsport och tar emot elitsatsande elever från hela Sverige.

Skugga en Sundselev vecka 47-49

Vill du uppleva en dag som elev på Sundsgymnasiet? Då har du möjlighet att skugga en av våra elever under vecka 47, 48 eller 49 en halvdag. Anmäl dig till: info@sundsgymnasiet.se.

Öppet hus 11 november kl. 17.00-20.00

Tag tillfället i akt att träffa elever och lärare. Ta del av vad våra olika program har att erbjuda. Vi ger dig tips och inspiration inför ditt gymnasieval och möjlighet att uppleva stämningen på skolan. Öppet hus på Sundsgymnasiet äger rum 11 november kl. 17.00-20.00. Välkommen!

Bättre studieresultat med formativ bedömning på Sundsgymnasiet

Det finns många anledningar att välja Sundsgymnasiet i Vellinge. En av dem är formativ bedömning. Ett sätt att handleda elever, och ett sätt att lära sig mer om hur man kan bli bättre och i slutändan få högre betyg.

- Det blir mycket klarare, exakt vad man ska förbättra, säger Gustaf Janse, elev på Sundsgymnasiet.

- Både läraren och eleven blir medvetna om vad eleven är bra på, vad som kan bli bättre, och hur eleven kan utvecklas, säger läraren Anders Larsson.

Se filmen:

Hos oss tar du första stegen mot din framtidsdröm!

Sundsgymnasiet finns nära dig. Om du bor i Trelleborg eller Malmö har du utmärkta bussförbindelser hit. Av Sundsgymnasiets ca 650 elever är drygt 100 elever bosatta i andra kommuner såsom Trelleborg, Malmö och Svedala.

Modernt och elevaktivt

På Sundsgymnasiet använder vi moderna och elevaktiva arbetssätt. Alla elever får under första läsåret en egen dator. På de olika programmen används den teknik och de verktyg som idag finns på arbetsmarknaden. Alla program på Sundsgymnasiet präglas av entreprenörskap. Det handlar om attt utveckla de kompetenser som är viktiga i arbetslivet idag - att kunna kommunicera, ta vara på sin kreativitet och handlingskraft, kunna förändras och lära.

Här kan du nå dina mål

Som elev på Sundsgymnasiet har du en mentor som följer dig under tre år. Ni träffas minst en gång i veckan.

Vi är måna om att alla elever ska lyckas
med sina studier. För att förstärka den
personliga studiehjälpen du får av din
ämneslärare har vi inrättat Resurs-centrum, med specialpedagoger, för dig som vill lyckas bättre med dina studier.

Kontakta oss

Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 1, 235 21  Vellinge
040-42 56 00
info@sundsgymnasiet.se
Fler kontakter på Sundsgymnasiet