Till Vellinge kommuns startsida

Följ oss på FacebookFölj oss på TwitterFölj oss på Youtube

Katalog 2015/2016

dinskolmat

Sundsgymnasiet - en KRAV-godkänd skola

Länk till Estetiska programmet

vellinge_pris_skolkommun_2014

Sundsgymnasiet

På Sundsgymnasiet kan du välja mellan de teoretiska programmen Estetiska, Ekonomiska, Naturvetenskapliga, Samhällsvetenskapliga och Tekniska. Vi är också stolta över att vi blivit utnämnda till riksgymnasium inom golf och ridsport och tar emot elitsatsande elever från hela Sverige.

Studentavslutning den 4 juni 2015

Torsdagen den 4 juni är det studentsavslutning på Sundsgymnasiet i Vellinge. Här hittar du all information om studentdagen.

Sundselever vann stipendium på årets UF-mässa

EK3B:s Manda Svärd och Johanna Persson vann Handelsbankens Entreprenörsstipendium på UF-mässan under onsdagen. I motiveringen sägs det bland annat att de visat gott exempel på bra ledarskap och god entreprenörsanda. Läs mer på SundsImage

Sunds UF-företag gick vidare i tävling mot andra skånska entreprenörer

PartyPatrullen UF har gått vidare i tävlingen "Årets Tjänst" i Skåne medan Quickroll UF har avancerat i kategorierna "Årets Vara" och "Årets Tillgängliga Vara/Tjänst". Läs mer.

Bättre studieresultat med formativ bedömning på Sundsgymnasiet

Det finns många anledningar att välja Sundsgymnasiet i Vellinge. En av dem är formativ bedömning. Ett sätt att handleda elever, och ett sätt att lära sig mer om hur man kan bli bättre och i slutändan få högre betyg.

- Det blir mycket klarare, exakt vad man ska förbättra, säger Gustaf Janse, elev på Sundsgymnasiet.

- Både läraren och eleven blir medvetna om vad eleven är bra på, vad som kan bli bättre, och hur eleven kan utvecklas, säger läraren Anders Larsson.

Se filmen:

Hos oss tar du första stegen mot din framtidsdröm!

Sundsgymnasiet finns nära dig. Om du bor i Trelleborg eller Malmö har du utmärkta bussförbindelser hit. Av Sundsgymnasiets ca 650 elever är drygt 100 elever bosatta i andra kommuner såsom Trelleborg, Malmö och Svedala.

Modernt och elevaktivt

På Sundsgymnasiet använder vi moderna och elevaktiva arbetssätt. Alla elever får under första läsåret en egen dator. På de olika programmen används den teknik och de verktyg som idag finns på arbetsmarknaden. Alla program på Sundsgymnasiet präglas av entreprenörskap. Det handlar om attt utveckla de kompetenser som är viktiga i arbetslivet idag - att kunna kommunicera, ta vara på sin kreativitet och handlingskraft, kunna förändras och lära.

Här kan du nå dina mål

Som elev på Sundsgymnasiet har du en mentor som följer dig under tre år. Ni träffas minst en gång i veckan.

Vi är måna om att alla elever ska lyckas
med sina studier. För att förstärka den
personliga studiehjälpen du får av din
ämneslärare har vi inrättat Resurs-centrum, med specialpedagoger, för dig som vill lyckas bättre med dina studier.

Kontakta oss

Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 1, 235 21  Vellinge
040-42 56 00
info@sundsgymnasiet.se
Fler kontakter på Sundsgymnasiet