Till Vellinge kommuns startsida

Bibliotek i Vellinge kommun

Välkommen till biblioteken i Vellinge kommun!
Du hittar oss i Höllviken, Skanör, Vellinge och Västra Ingelstad.

Bild på böcker i en bokhylla

Ny bibliotekswebb

Tisdag 28 april kl. 14.00 slår vi samman bibliotekens webbsidor med katalogen till en bibliotekswebb. Här kommer du att hitta bibliotekens program och utställningar, tips på läsning och nya böcker, allt samlat på en plats. En nyhet är att du söker efter böcker, ljudböcker, filmer och spel direkt på bibliotekswebben.

Bibliotekswebben fungerar både på dator, mobil och surfplatta. Du kommer att nå bibliotekswebben från den här sidan.
Välkommen!


Veckans tips: Silkesmasken av Robert Galbraith

Bokomslag: SilkesmaskenKnappt ett år har förflutit sedan Cormoran och Robin lyckades lösa mordet på den vackra fotomodellen Lula Landry. Det fallet blev räddningen för Strikes detektivbyrå, som befann sig i ett bedrövligt ekonomiskt tillstånd. Det blev också möjligheten för Strike att behålla sin assistent Robin som visade sig vara ett riktigt fynd. Det innebar också (vilket Strike helst hade sluppit) mycket uppmärksamhet från press och medier att han löst mordet som polisen fullständigt misslyckats med. Nu är allt tillbaka i vardagen. Det betyder ändlösa långtråkiga bevakningspass för misstänksamma och förmögna män som vill skugga sina otrogna hustrur.

Läs hela tipset


E-böcker på biblioteken

Läsa e-bok Du låna e-böcker och strömmande ljudböcker från biblioteken i Vellinge. Du söker och lånar via bibliotekskatalogen.

Du kan läsa e-böcker på surf- och läsplattor, i smarta telefoner eller på datorn. Strömmande ljudböcker kan du lyssna på i din dator.

Läs mer om e-böcker.
Läs mer om strömmande ljudböcker.