Nya Änga - en blogg om daglig verksamhet

Här kan du följa den dagliga verksamheten på nya Änga.

Ängas dagliga verksamhet är yrkesinriktad och finns centralt i Vellinge,vi har funnits här sedan September 2014 efter diverse renovering gjord av såväl deltagare som personal.

Här finns fyra olika avdelningar som Bageri,tryckeri,legoarbete och en fixargrupp.

Mer information om alla avdelningar kommer i ett inlägg längre fram.

Vänligen!

Änga

Nya änga

 • Vellinge Gästis

  Från måndag till torsdag så har dom öppet kl 11:30 till kl 15:00 på eftermiddag. På fredagar så har dom öppet från 11:30 till 22:00 och på lördagar har dom öppet 17:00-22:00. Dom börjar jobba mellan 08:00 och 09:00 på morgonen. Det serveras dagens lunch på olika rätter från måndag till fredag. Sen på fredag och lördag så har dom kvälls meny på olika rätter också.

  Inlägget är från 20 oktober 2017.

 • Annorlunda

  På Annorlunda har dom musik, teater och dans blanda annat. Denna dagliga verksamheten har funits i 5 år. Dom tränar till Änglaspel som dom ska ha i Skanörs kyrka och den spelas den 16/12 kl 16:00. Änglaspel har funnits i 10 års jubileum.

  Inlägget är från 19 oktober 2017.

 • Olika lägenheter

  Tre bilder på vanliga lägenheter som håller på att byggas i Vellinge och dom är redan sålda. Det finns 3 vånigar men den högsta är vinden och där kan man förvara sina saker också. Dom 2 andra våningarna kan man bo. Och det här är ett LSS boende för dom som behöver mera stöd och hjälp när dom inte fixar det själva. På fjärde, tredje och andra våningen så är det för penisonärerna och den första våningen är det för vilken ålder som helst.

  Inlägget är från 18 oktober 2017.

 • Halloween utställningen på Vellinge Blomman

  Ifredags så var jag på Halloween utställningen med min tjej på Vellinge Blomman. Det var roligt men lite kusligt var det också. Och till er som ska komma till Halloween utsällningen var försiktiga för det kan vara svårt att se i mörkret.

  Inlägget är från 16 oktober 2017.

 • Facebook

  Vi är så glada och tacksamma för alla ni som följer oss på Facebook...ett stort tack! Vi ser också att ni delar våra inlägg och det värmer våra höstruskiga hjärtan :-) I dag är det full rulle i Fixargruppen och Felix som i vanliga fall jobbar i tryckeriet har idag följt med dem för att fotografera och dokumentera vad de gör en vanlig förmiddag på jobbet. Att jobba i fixargruppen innebär utejobb i alla olika sorters väderslag och utan dem hade bla vår trädgård inte varit så fin som den är. Ni kommer snart få läsa mer om dem,om inte här så på Facebook så fortsätt att följa oss :-)

  Inlägget är från 11 oktober 2017.

 • Senaste nyheten

  För ungefär 2 veckor sedan så brann det på Falsterbovägen i Vellinge och det är en 38 årig man som är mistänkt. Vi har inte fått reda på vem som har gjort det. Men hoppas att den personen är gripen så att det har löst sig. Det hände på onsdags natt den 27:e september 2017. Byggnaden som brann heter Lindesgården och var en fritidsgård för ungdomar i och utanför Vellinge. Den var även ett kulturarv som stod många Vellingebor varmt om hjärtat.

  Inlägget är från 10 oktober 2017.

 • Seriecentrum i Trelleborg

  Johan som arbetar i Tryckeriet scannar in serietidningar och böcker åt ett företag i Trelleborg som heter Seriecentrum. Tomas som äger företaget kommer till Änga och lämnar arbetet till Johan och om han inte jobbar på den dagen så brukar han skriva ett lapp om vad som ska göras. När Johan börjar sin arbetsdag så kollar han först på årtalet och sen serienummret på tidningen och boken. Han skriver sen in filnamnen, scannar in det och sen ser han till att det blir rätt i mallen. Sen så sparar han det på datorn. Tomas som äger Seriecentrum för över bilderna till ett USB-minne när alla tidningar och böcker är färdiga, som han sen tar med sig, samtidigt så lämnar han nya uppgifter till Johan och då påbörjars detta. Sedan 2014 har vi samarbetat med Seriecentrum och det är ett mycket bra jobb.

  Inlägget är från 4 oktober 2017.

 • Tryckeriet

  Jag jobbar på Tryckeriet och på morgonen så kollar jag på mail och efter när jag har kollat så sätter jag i gång och jobbar med uppgifterna som ska göras. Som tillexempel matsedlar, visitkort, foldrar broschyrer. Vi får jobb från kommunhuset men även ifrån privata företag. Idag har vi tryckt ut 500 stycken brevpapper till ett företag som heter Preventiq, det företaget erbjuder förebyggande skadedjurskontroll och dom använder bland annat musfällor som vi sätter ihop i MP( Monterings och paketeringsgruppen) gruppen här på Änga. Vi har fått ett nytt jobb idag ifrån kommunhuset, 6000 foldrar som ska tryckas ut men innan dom trycks ut så måste vi kolla så att det blir rätt. Igår laminerade jag 15 st A3 broschyrer till Trelleborgs motorklubb som har Rallytävling i Falsetrbo den 14/10 kl 10:00 på Falsterbo skjutfält. Ha en fortsatt trevlig dag önskar Felix.

  Inlägget är från 3 oktober 2017.

 • Facebook på Daglig verksamhet

  Nu finns vi även på Facebook och vi är fyra administratörer som kommer att hålla iordning på sidan och svara på era frågor ifall det skulle dyka upp några. Vi håller på att uppdatera oss för fullt på facebook så ha lite överseende med att den inte är helt färdig ännu. Sök gärna på oss genom att skriva Daglig verksamhet Vellinge,lämna gärna ett avtryck när du hälsat på. Vänligen Änga Daglig verksamhet

  Inlägget är från 29 september 2017.

  0 kommentar(er) | Skriv kommentar

 • Roliga aktiviteter

  Ullared är en jättestor shoppningsaffär och där kan man köpa kläder, leksaker, filmer, typ nästan allt som man behöver. Och dessutom så kan man äta och fika där och jag kan rekomendera till er som tycker om att shoppa loss åk till Ullared för det är jättestort där. Vattnets hus är ett badhus som ligger Ängelholm och den invigdes den 7:e Februari 2017. Det finns 2 vattenruschekanor, bubbelpool, trampoliner och träningsbassäng. På Hard Rock Cafe så serveras det amerikansk mat och det finns också kläder, kepsar och märken som man kan köpa om man vill. Ni som tycker om hård rock kan jag rekomendera att det är en toppen ställe det.

  Inlägget är från 29 september 2017.

Fler inlägg

Gå till sida: 1, 2, 3, 4.