Vellinge kommun

Nyheter

Vellinge kommun deltar i Earth Hour

23 mars 2017

Lördagen den 25 mars är det dags för årets Earth Hour. Earth Hour är en av väldens största miljömanifestationer och liksom tidigare år så är Vellinge kommun med och deltar.

Nu byggs 78 nya hyresrätter i Västra Ingelstad

24 mars 2017

Igår togs det första spadtaget till de 78 hyresrätter med villakänsla som ska byggas i Västra Ingelstad. De stationsnära lägenheterna förväntas vara klara för inflyttning under 2018.

Upplev Kulturnatten i Vellinge den 1 april

21 mars 2017

Lördagen den 1 april är det dags för årets omgång av Kulturnatten. Unna dig en glad kväll fylld av sång, musik konst och dans!

Tillfällig trafikomläggning i Höllviken

13 mars 2017

Som en del av pågående arbeten vid Nyckelhålsparken i Höllviken, kommer Norra Lillvägen, det vill säga anslutningsvägen mellan Väg 100 och Falsterbovägen, att vara avstängd för all trafik under perioden 14 – 31 mars.

Söktrycket till Sundsgymnasiet fortsätter öka

08 mars 2017

Nu är statistiken över förstahandssökare till Sundsgymnasiet i Vellinge klar. Den visar att söktrycket har ökat med 20 procent jämfört med förra året, och allra störst är ökningen på teknikprogrammet som har en ny inriktning och fler sökande tjejer än någonsin.

Plast står i fokus under årets skräpplockardagar

15 mars 2017

Mellan den 8 april och den 23 april kan du vara med och plocka skräp för ett renare Vellinge. Temat för det här året är plasten i havet. Förra året plockade kommuninvånarna totalt 1,5 ton skräp under skräpplockardagarna vilket motsvarar 175 fullpackade sopsäckar!

Vellinge i sociala medier

Här hittar du länkar till några av Vellinge kommuns kanaler i sociala medier. Vi har också en sida där allt finns samlat, Vellinge i sociala medier.

Skicka meddelande till Elin Falkenström

Välkommen till Vellinge! Welcome to Vellinge!

Vellinge kommun ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv.

Vellinge in English

Läs mer om Vellinge Translate this web site

Falsterbo Strandbad turistcenter/Tourist Centre

Vårt turistcenter har öppet hela året. Här på Vellinge.se kan du hitta information och boka boende, se var du kan äta, bada, sporta, besöka kulturevenemang och mycket mer.

Ta del av turistcenters information Read more

Kontaktinformation

Besöksadress: Norrevångsgatan 3
Postadress: 235 81 Vellinge
Telefon: 040-42 50 00
E-post: vellinge.kommun@vellinge.se

Kontakta oss

Tillsammans för ett tryggare Vellinge

insurance-1991216Vellinge kommun jobbar aktivt med brottsförebyggande arbete och för att du som medborgare ska känna dig trygg. Men vi kan alla hjälpas åt!

Om du upplever otrygghet eller vill lämna trygghetsrelaterade tips till oss kan du göra det via denna e-tjänst

Du kan också läsa mer om kommunens trygghetsarbete och vad du själv kan göra på denna sida.

Avfall och återvinning

Här kan du läsa om hur olika typer av avfall hanteras i Vellinge kommun. Här finns också kontaktuppgifter för att ändra ditt sophämtningsabonnemang eller för att anmäla utebliven hämtning.

Läs mer om Avfall och återvinning.

E-tjänster

I Vellinge kommuns e-tjänsteportal kan du som medborgare, företagare eller föreningsrepresentant ansöka om en mängd olika ärenden hos kommunen. Via portalen kan du bland annat följa status på ditt ärende och få en större insyn i hur dina ärenden hanteras hos kommunen.

Läs mer om E-tjänster.